Vad har de olika kristallerna för betydelse?

Vilka egenskaper har:

Agat

Agat finns i många olika färger. Hjälper dig att bli jordnära och värna om det enkla. Ger sin bärare mod och beskydd och sägs övervinna osäkerhet. Agat är en sten för styrka och kraft, den bekämpar känslomässiga sorger och ersätter den med positiv energi. 


Akvamarin

Den har fått sitt namn tack vare den havsblå färgen. Akvamarin är betyder "havsvatten" på latin.Akvamarin är en symbol för lycka, evig ungdom, livslång kärlek och fred. Dess förmåga att lagra livslång kärlek gör att den till en mäktig kärlekssten och den kan både användas för att återuppväcka kärleken mellan par eller för att hålla den första passionen vid liv. Den sägs också minska rädsla för vatten och skydda vid långresor på vatten samt i luften.

 

Ametist

Kallas stenen av belåtenhet. Renar och lugnar och sägs få oss att stressa av och njuta av avkoppling. Sägs också ge klarhet både i drömmar och när stora beslut skall fattas. 

 

Bergkristall 

Ses som den främsta av alla kristaller, då den bland annat hjälper till att stärka alla övriga kristallers egenskaper då de används tillsammans. Bergkristallens egenskaper är mycket omfattande, och den går att använda inom många olika områden. Det som gör stenen särskilt speciell är bland annat dess förmåga att transportera bort negativ energi och att lagra positiv energi. 

 

Granat

Är en grundande sten som hjälper sin bärare att leva i harmoni med naturen och ökar livsglädjen. Den används som skyddssten då den skyddar vid fara och sägs hålla tjuven borta. Den uppmuntra också vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Den sägs ge dig lust, styrka och mod. Den röda färgen är symbol för den fysiska kärleken. Får dig att stå fast och leva passionerat och fullt ut.

 

Grön aventurin

Grön är den allra vanligaste färgen av aventurin, och denna färg förknippas bland annat med hjärtchakrat. Grön aventurin sägs rena och aktivera vårt hjärtchakra, och skydda det från exempelvis intrång då andra människor försöker ta av vår energi.

Aventurin är en sten som är känd för att ge tur och framgång i alla delar av livet, och den sägs också öka våra ledarskapsförmågor och vår kreativitet

 

Hematit / Blodsten

Sägs vara intellektets sten. Hjälper till att sortera tankar och är avstressande. Stärker problemlösning och logiskt tänkande. Hematiten står också för balans mellan Yin och Yang


Howlit 

Är en sten för framgång. Den ger dig mod att våga följa dina ambitioner hela vägen. Howliten låter dig inte stanna i tvekan utan stödjer dig hela vägen mot ditt mål. Det är en mycket lugnande sten som kan fylla dig med ny inspiration och nya idéer.

 

Jade

Jade är en skydds- och visdoms sten som dyrkats i Asien i 1000-tals år. Den sägs stödja sin bärare  att förverkliga möjligheter, vara tålmodiga och trogna vårt mål. Den utstrålar stillhet, frid och inre harmoni.

 

Jaspis

 

Jaspis är en sten för lugn och avslappning som påverka din bas och ger dig balans, stillhet och trygghet i vardagen. Den sägs skydda vid resor och motverkar negativitet i vår omgivning. Jaspis sägs också skydda mot otur. 

 

Korall

Korallen bär med sig kraften från havet. Sägs öka mod, passion, närhet, livsglädje och intimitet framförallt i kärleksrelationer.  Verkar värmande både på den fysiska kroppen och hjärtat. 

 

Kvarts 

Sägs dra ut negativ energi och den leder och förstärker det positiva omkring dig. Den visar också att det finns ” ljus i mörkret”. Den rensar luften mellan människor som varit på kant med varandra. Kvarts hjälper dig till klarhet och förmåga att se saker för vad de är.

 

Labradorit

Labradorit är en sten som sägs skydda dig från andras negativitet genom att den ger sin bärare styrka och energi. Den sägs lugna tankarna och locka fram nya idéer.

Den har fått sitt namn från grekiska ordet "Adamas" vilket betyder oövervinnerlig. 

 

Lapiz lazu

Lapis lazuli uppmuntrar dig till total medvetenhet och håller dig lugn och balanserad. Den sägs motverka oro, rastlöshet och stress och stärka ditt självförtroende. Hjälper dig att släppa gamla mönster och omvandla negativt till positivt. 

 

Lava

Lava representerar elementen eld och jord. Stenarna är rika på mineraler från djupet av jordens kärna. Lavasten är en bit materialiserad eld vars egenskap är att ge oss elden och kraften tillbaka och stärka dig genom förändringar.  Får dig att släppa taget om det gamla och ta emot det nya med ett öppet sinne. Den säger till dig att inte vara rädd. Det är bara en förändring som sker…

 

Moss Agat

Moss agat sägs dra till sig framgång och stärker din självkänlsa, lugnar och balanser din psykiska och andliga kropp. 
Den är en mycket lugnande sten och dämpar rädslor och hjälper dig befria dig från destruktiva mönster och vanor.

 

Onyx

Onyxen grundar, stabiliserar och läka sorg.  Den sägs hjälpa oss att uppskatta oss själva och sätta gränser för att upprätthålla vår individuella balans så att vi kan vara hela människor.

Stenens namn kommer från det grekiska ordet ”onyx” som betyder nagel eller klo. Legenden berättar att en dag när Venus sov så klippte Cupidus av alla hennes naglar och lämnade dem spridda över marken. Eftersom ingen del av en gudomlig kropp kan dö, så skapade gudarna en ädelsten av resterna som senare blev känd som onyx. 

 

Pärla

I alla tider har människan känt till pärlor och använt dem till smycken. Pärlor är en symbol för månen och anses ha magiska krafter som kan bringa lycka och ett långt liv. De symboliserar också renhet och kärlek. Kanske kan den påminna dig om kärlek till just dig själv? 

 

Rhodonit

Rhodonit sägs balansera känslor och lugnar otålighet. Skyddar mot negativa energier och kritik och istället dra till sig kärlek. Hjälper dig upptäcka dina inre gåvor, utvecklar och stöttar din personliga utveckling. Ger dig styrka och kraft i din riktning.

 

Rosenkvarts

Rosenkvarts är kärlekens sten. Den står för kärlek ro och harmoni. Den sägs ge dig livsglädje och balanserar yin och yang. Rosenkvarts sägs skapa empati och hjälpa dig att förlåta och läka det som varit. Sägs ocksårensa ut ilska, avundsjuka och agg mot andra. 

Rökkvarts

Rökkvarts sägs jorda, rena och beskydda. Letar upp och tar bort negativ energi och skyddar mot otur. Påminner dig om att det finns alltid ljus bortom mörkret! Rökkvarts är också bra mot knutar, smärta och spänningar i muskler.

 

Sandelträ

Sandelträ tros öka ditt inre lugn och ge en positiv sinnesstämning och vara ett stöd i meditation. Har förmågan att väcka din inre styrka.Den avger en lugnande doft som är känd för att locka till sig positiv energi och göra sinnet och tankarna renare och enklare. Är känt för dess kylande egenskaper. 

 

Sodalit

Sägs lugna ditt sinne och stärka självkänslan, koncentration och uthållighet. Stimulerar kreativitet och stödjer vänskap. Ger känslomässig balans. Sodalit uppmuntrar dig att vara sann till dig själv och stå upp för dig själv och det du tror på. Den sägs också ge dig styrka och kraft att komma igång med uppgifter du önskar lösa. Skapar känslomässig balans, hjälper dig släppa taget om gamla känslor som du inte längre har nytta av. 

 

Tigeröga

Sätter fart på kroppens energiflöden när du känner dig tömd. Den ger dig överblick och en klarare tankegång. Tigeröga är en ärlig sten som skär igenom illusionerna och visar oss fakta. Får sin bärare att se sanningen. Den kan ge dig styrka vid bekymmer och hjälpa dig gå vidare.

 

Turkos

Turkos är en lyckosten. Den sägs dra till dig nya vänner och skänka lycka och glädje. 

Den hjälper till att attrahera goda och positiva saker och mod och kraft att möta svårigheter. Utvecklar och förstärker din intuition och för tur och beskydd med sig. Turkoser återfinns ofta i amuletter för tur, styrka och beskydd

 

Unakit

Unakit sägs balansera känslor och hjälpa oss att leva i nuet och släppa det förgångna, dvs de känslor och minnen du vill bli av med. Den har en grundande effekt och sägs sända ut rogivande vibrationer till alla omkring. Unakit sägs också vara bra för fortplantningssystemet och för hälsosamma graviditeter.