Yogaresa 2018 till Andalusien i Spanien 


När man stänger de 3 meter höga trädörrarna bakom sig och går in i trädgården är det lugnet och stillheten som härskar och fågellivet är det enda som bryter tystnaden. Därför vill jag dit igen. Vill du följa med?

Jag vill med den här resan ge dig möjlighet till att landa i nuet och ett stort kliv fram i din yogapraktik.

 

 

Platsen för detta är i utkanten av den pittoreska bergsbyn Los Romanes, ca 45 min bilresa från Malaga flygplats. Huset ligger inbäddat i lummig grönska med en uppvuxen trädgård samt ett orientaliskt inspirerat poolområde.

Här finns apelsin- och citronträd, mandelträd, olivlundar, jasmin samt mängder av bougainvillea. På mindre än 5 minuters gångavstånd når man närmaste by med två små livsmedelsaffärer, en bar och en restaurang.

 

Huset är inrett i en andalusisk/morisk stil med spännande inredningsdetaljer och varma färger. Det finns air-condition samt internetuppkoppling (WiFi)

 

 

När?    lördag 2/6 – lördag 9/6 , 2018

 

RESAN ÄR FULLBOKAD. Men en "väntelista/intresselista" finns i händelse av avbokning. Eller om man vill vara med på min sändlista inför kommande resor. Kontakta mig isåfall!

 

Det finns plats för max 13 deltagare, vilket innebär att det är en liten och personlig grupp, med all möjlighet till personlig feedback kring din yoga-praktik. Huset med trädgården inbjuder också till möjlighet att hitta en ”egen vrå” att dra dig tillbaka till under dagarna. Av praktiska skäl kring boendet så är resan bara öppen för kvinnor.

 

Yogan

Nytt för 2018 är att du kan välja två olika inriktningar beroende på intresse och yogavana.

 

 

 • Alternativ 1 - Yinyoga och Meditation

Morgonen startar med en Yinyogaklass som är gemensam för samtliga deltagare. Eftermiddagens yogaklass kommer ge dig fördjupande kunskaper inom Yinyoga samt också innehålla både teori och praktik inom Meditation. Allt på ett mycket enkelt och lättförståeligt sätt.

 

Inga förkunskaper krävs, vilket innebär att du som är helt nybörjare på yogamattan kan delta.

 

 • Alternativ 2 - Yinyoga och Viryayoga

Morgonen startar med en Yinyogaklass, som är gemensam för samtliga deltagare. Före lunch är det dags för en Virayoga-klass.  Klassen är utformad så att alla kommer att hitta både en grund och utmaningar på mattan.

Du bör ha en ”yogagrund” med dig för att det ska bli så bra som möjligt för dig. Så du bör ha yogat Viryayoga eller liknande regelbundet i 6 månader innan datum för avresan. Yinyoga krävs det inga förkunskaper i.

 

 

 • Vill du ha ”Både och”?

För dig som väljer Alternativ 2 - Yinyoga och Viryayoga, finns det möjlighet att välja till även eftermiddagens yin och meditation och då få ytterligare 4 klasser under vistelsen. Detta till en mindre extra kostnad.

Antal yogapass under vistelsen är 10 grupp-pass och 1 utvecklingspass. Väljer du till Yinyoga och Meditation så får du ytterligare 4 pass till under din vistelse.

 

 

Vid ett tillfälle under veckan (oavsett vilket alternativ du valt), kommer du ha ett ”Utvecklingspass”. Detta innebär att du i en grupp om ca 3 deltagare har ett alldeles eget workshop-pass. Där kommer vi tillsammans djupdyka i några yoga-positioner och du får möjlighet att få råd kring just dig och hitta dina alternativ. Genom att också titta på andra är min erfarenhet att man får en stor förståelse kring kroppens funktion och olika alternativ. Ett sätt att komma ytterligare ett steg fram i din yogapraktik.

 

Du tar själv med dig dina yogatillbehör på resan som matta, block, band och ev. kudde. Om du önskar låna för att ta med dig så går det självklart bra. All yoga sker utomhus.

 

Boendet

Huset består av 2 separata delar men hänger ihop genom yogadäcket. Det finns 2 pooler (1 per hus) och mängder av mysiga vrår för att du just ska kunna hitta en egen plats för att läsa, prata eller bara vara.

Inkvartering sker i dubbelrum och trebäddsrum. Så av praktiska skäl så är yogaresan endast för kvinnor. Varje rum har tillgång till egen toalett och dusch. Vissa av rummen har toaletten i direkt anslutning till rummen. Lakan, handdukar och poolhandduk ingår. (Enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift.)

 

Maten

Maten är för mig en viktig del på en yogaresa. Därför är jag extra glad att jag 2018 har Änglarnas kök från Katrineholm med mig som lagar all mat.

 

Jag vill verkligen att du som deltagare ska åka hem med massor av inspiration om nya maträtter och roliga tillbehör. Därför kommer du som deltagare i år få möjlighet att inför/under en måltid (lunch eller middag) vara delaktig i förberedelserna av måltiden. Allt för att inspireras!!

 

Undrar du vilka ”Änglarna” är? Titta in på www.anglarnaskok.se

 

Det ingår frukost, lunch och middag och dryck till under vistelsen, förutom en av kvällarna då vi går ut och äter på den lokala restaurangen i byn. Den kostanden står man för själv. (2017 var det 30 euro)

Lättare mellanmål ingår varje eftermiddag.

 

Maten består av råvaror från bygden.

 • Frukost med ex. yogagröt, yoghurt, müsli, bröd, ägg, kaffe/the
 • Lunchen kan ex. bestå av matig sallad, soppa med bröd, omelett. Måltidsdryck vatten.
 • Middag – kött, fisk, fågel, skaldjur, grönsaker mm och någon dessert ibland J Måltidsdryck - 2 glas vin/person ingår till middagen varje kväll för de som önskar.

 

Kaffe på maten lunch och middag

 

Har man behov av något mellan måltiderna eller annat att dricka, står man för det själv. Det går att handla i den lokala butiken som ligger på gångavstånd från huset.

 

Eventuella allergier meddelas i samband med bokning.

 

Hur ser dagarna ut?

 

Här följer ett ungefärligt schema. Exakta tider får du på plats.

 

 • Kl.7.15 – Kaffe/te och en liten portion yogagröt serveras för de som önskar.
 • Kl. 7.30 – Yogaklass (Yinyoga)
 • Kl. 9.15 – Frukost
 • Kl.12.00 – Yogaklass (Viryayoga)
 • Kl. 13.30 – Lunch
 • Kl. 16.30 – Yogaklass (Yinyoga/Meditation)
 • Kl. 20.00 – Middag

 

Under två dagar kommer utvecklingspassen att vara ca kl.10.30 och 12.00 vilket innebär att den dagen du inte har ditt utvecklingspass har du hela dagen ”ledig” efter frukost. Kanske vill du yoga på egen hand, ta en längre promenad/utflykt i omgivningen eller ”bara vara” kring någon av poolerna. Det finns också möjlighet att boka taxi till närliggande orter eller kanske till havet för ett dopp.

 

Ankomstdagen ingår middag beroende när du anländer till huset.  Du har tillgång till ditt rum från kl.17.00 ankomstdagen. Från kl.14.00 ankomstdagen finns det möjlighet att anlända och vara kring pool-områdena, (ingen lunch ingår ankomstdagen).

 

Avresedagen serveras frukost ca kl.8.00 och därefter utcheckning kl.10.00.

 

Flygresa , Transfer, Hyrbil

Flygbiljett beställer du och bokar på egen hand. 

 

Sas, Norwegian och Ryanair flyger till Malaga. (Tänk på att du kan välja att köpa 2 enkelbiljetter med olika flygbolag för att flygtiderna ska passa dig allra bäst.)

 

Transfer ingår inte. Priset på transfern per person beror på hur många ni är som delar på den. Jag kan förmedla kontakt och hjälpa till med att boka. Pris för en taxi för 4 personer var 2017,  70 euro, enkel resa från flygplatsen. Restiden från flygplatsen till huset är ca 45 min.

 

Även hyrbil går att ordna om ni är flera som önskar det och vill dela. Även detta kan jag förmedla kontakt kring genom uthyraren.  (Pris för en vecka var 2017 från ca 180 euro beror på storlek på bil.)

 

Gemensamt forum på Facebook

När du anmält dig så kommer du bli inbjuden till en grupp på Facebook just för att kunna diskutera praktiska saker som tex. flygtider och transfer. Men även tips och bara möjligheten att ”längta” tillsammans. Du hittar där också fler bilder.

 

Pris

Det ingår boende och all mat och dryck enligt specifikation ovan hela veckan.

Det ingår kursavgift yoga enligt specifikation ovan hela veckan.

Flygresa och transfer ingår ej i priset utan betalas och bokas separat av varje deltagare.

 

Pris 9100kr/person

 

Extra tillval av “Både och” - Yinyoga och Meditation 600kr/person

 

Anmälningsavgift på 1500 kr betalas inom 7 dagar efter att du anmält dig. (Du får en faktura skickad)

Då anmälningsavgiften erlagts är bokningen bindande.

Slutbetalning sker mot faktura 60 dagar före avresa.

 

Du bokar din plats genom mail, telefon eller sms.

 

Om du är nyfiken och vill läsa och se mer bilder titta gärna in på Sofias blogg www.mokkasin.femina.se och sök på Andalusien. Där hittar du flera blogginlägg och bilder från både 2016 och 2017.

 

En vecka med 100% fokus på bara dig och nuet. Jag längtar redan efter att få visa dig den här platsen. Hoppas du vill följa med.

 

Namaste

Pernilla

 

pernilla@halsokompassen.com

070-415 76 99

 

 

 

Villkor

 

När anmälningsavgiften på 1500kr betalats har ett avtal ingåtts med H kompassen AB (Hälsokompassen).

 

Anmälan är bindande när anmälningsavgiften är betald.

 

Reseförsäkring eller avbeställningsskydd ingår ej i resan.

Avbeställningsskydd kontrollerar du med din bank/ försäkringsbolag

 

Flygresa bokas och betalas själv av varje deltagare.

Transfer betalas själv av varje deltagare.

 

Vid behov av avbeställning av flygbiljetter görs detta på egen hand till respektive flygbolag.

 

Resan kräver ett minimiantal av 7 personer för att genomföras.