Idrottslag/föreningspass

Oftast är rörlighet något som man inte prioriterar som aktiv i sin idrott. Att "bara" vara stark fysiskt med bristande rörlighet kommer med största sannolikhet att sänka din prestationsförmåga och begränsa dig på sikt. Rörligheten och flexibiliteten som du får inom yoga, gör att du har mindre risk att skada dig oavsett vilken idrott du utövar.

En viktig del i yogan är också mentalt fokus. Att vara exakt här och nu. Att bara koncentrera sig på sig själv och sitt andetag. Något vi också behöver öva på för att kunna praktisera det när det verkligen behövs, kanske i ett tävlingssammanhang.

Nedan följer några exempel på tankar kring yoga och idrott;

Fotboll

Som fotbollsspelare är det mest höfter, ljumskar, knän, ben och fötter med tillhörande muskler, senor och ligament som kan drabbas av överträning och ibland snedbelastning, vilket kan ge skador. Genom att bli rörligare i exempelvis området kring höfterna kommer du att förbättra ditt löpsteg genom att du lättare då kan ta ut steget. Detta förbättrar i sin tur ditt passningsspel och i dina avslut mot mål.

Cykel

Som cyklist är det oftast området kring höfter som har muskulära obalanser (fram och baksida lår samt sätesmuskulaturen och höftböjarmuskeln). Detta pga att benen som cyklist aldrig är helt utsträckta eller helt böjda och att den framåtböjda positionen på cykeln skapar en förkortad höftböjarmuskel. Även bålmuskulaturen och området kring skulderblad påverkar förmågan att kunna prestera optimalt i både andning och muskelkraft. Så genom ökad rörlighet kan du skapa en effektivare kraftöverföring från din kropp till cykel samt undvika skador.

Yogaklassen kan ske i anslutning till er ordinarie träning i era träningslokaler eller i Hälsokompassens lokal på Linnévägen 45 i Katrineholm.

Välkommen att kontakta Pernilla för mer information, pris och bokning.