Gubb-yoga 

 

"Att säga att man är för stel för att yoga är som att säga att man är för smutsig för ett bad" -

EN YOGAKURS BARA FÖR KILLAR - Inga förkunskaper behövs.

 

Kanske har du tänkt att du skulle behöva ”göra något åt” din rörlighet men aldrig fått till det? Börjat få ont i rygg, axlar? Eller har du ett behov av att komplettera annan träning med rörlighet och styrka.

I den här specialdesignade yogakursen bara för killar, med inslag av Viryayoga, Yinyoga och Self Myofascial Release, kommer du få jobba med det som behövs för att du ska bli just stark, smidig men framförallt ha en fungerande kropp. Allt på ett lättförståeligt och enkelt sätt.

 

  •  Ingen start den här omgången. Anmäl gärna ditt intresse via mail till pernilla@halsokompassen.com


Viryayoga är en dynamisk yogaform som med sin fokus på biomekanik gör det möjligt att utöva yoga med minimerad skaderisk och samtidigt systematiskt stärka och mjuka upp kroppen. Under klassen använder du dig av yogablock och band, allt för att du ska kunna anpassa varje position helt utifrån dina egna förutsättningar (längd på armar/ben, rörlighet, styrka eller kanske en skada).

 

Yinyoga är en yogaform där vi fokuserar på kroppens yinpartier, dvs bindväv, leder och ligament. Alla rörelser utförs sittande eller liggande och vi håller samma position i upp mot 6-7 minuter. Vi jobbar med bolster, kuddar och block för att till 100% kunna slappna av i den muskel vi jobbar med. Ett perfekt komplement till annan yoga eller annan träning.

 

Self Myofascial Release är form av massage som du kan utföra på egen hand med redskap som ex. foam-roller och triggerboll. Genom övningar där man bearbetar muskler och bindväv med en kombination av tryck och rörelse minskar man spänningar, bearbetar muskelknutor, löser upp sammanväxtningar/ärrvävnader och kanske får loss mindre låsningar. Med andra ord förbättrar kroppens rörlighet och funktion.