ACT - Acceptans and commitment training

Har du också funderat på vad som är viktigt i livet. Nyfiken på hur du kan göra medvetna val, inte låta tankar och känslor hindra utan lägga din energi och fokus på rätt saker och det som är viktigt i ditt liv? Då är ACT- Acceptance and Commitment Training, något för dig att titta närmare på.

Människan är gjord för att reagera på fara, och det är förmodligen en viktig egenskap som hjälpt oss att överleva när farorna bestod av björnar som ville äta upp oss eller dyl. Problemet är vi människor reagerar likadant på alla former av fara, oavsett om den är yttre eller inre. Oavsett om vi är stressade över att prata inför en grupp, ett uppdrag som måste vara färdigt i tid eller om vi har en giftspindel i sängen reagerar vi ungefär likadant. Människan har svårt att skilja mellan yttre hot och inre hot som bara finns i våra tankar. Med den här kunskapen om hur människan fungerar kan man med ACT på ett strukturerat och upplevelsebaserat sätt jobba med tankar och känslor som kan hindra oss, och få verktyg att lägga energin på "rätt saker", inte bara fokusera på målet utan också njuta av nuet och få leva livet fullt ut enligt det som är viktigt i varje stund!

ACT – Acceptance and Commitment Training får oss att ställa existentiella frågor om vad vi vill med våra liv och också ta konkreta steg (beteenden) i riktning mot dessa. Genom ACT får vi också verktyg att acceptera och släppa det vi inte kan påverka och träna på att vara närvarande i nuet.

"Livet är inte ett problem som ska lösas, utan en verklighet som ska upplevas"

ACT för företag

Upplägget skräddarsys efter ert behov.
Några förslag:  60 min inspirationsföreläsning, halvdagsupplägg med workshopkaraktär, 4st 3h tillfällen med "hemuppgifter" imellan. Koppla ihop det med yoga? Se mer under fliken yogAct.

ACT för dig som privatperson

Workshops kring ACT och yogAct.
ACT som kurs (4 tillfällen á 3h).

 

Välkommen att kontakta Pernilla för mer information och intresseanmälan.